Водещ инвеститор в здравеопазването купува основен дилър на Nissan, Renault и Dacia в България

2906
2021

Компанията собственик на „Софиямед“ и още няколко болници у нас Булфарма ООД подписа предварителен договор за покупка на Н Ауто София ЕАД. Дъщерното дружество до момента беше собственост на Авто Юнион АД, най-големия автомобилен холдинг у нас, обединяващ инвестициите на Еврохолд България АД в сектора. Тепърва сделката да получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Н Ауто София ЕАД е ключ на Nissan у нас, който контролира и 51% от капитала на Еспас Ауто, най-големия дилър в България на Renault и Dacia.

Авто Юнион АД има близо 12% дял в продажбите на нови автомобили в България и е собственик на вносители и дилъри на общо 18 марки автомобили и мотоциклети в страната, 26 оторизирани и доверени сервизни центрове, 4 марки масла и смазочни продукти, както и на едно бранд решение за продажба на горива с отстъпка и отложено плащане. Сред по-известните автомобилни брандове, които представлява Авто Юнион АД са: Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel, Chevrolet, Mazda, Nissan, Renault и Dacia.     Сделката е част от стратегията за развитие на Еврохолд АД, която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес и фокусиране върху застраховането и енергетиката.

БУЛФАРМА ООД осъществява дейност в областта на търговия на едро с фармацевтични стоки /лекарства и медицински изделия, отдаване под наем на собствени недвижими и движими имоти и медицинска апаратура

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин