Водещ доставчик на автомобилната индустрия с нова тестова лаборатория в България

Високотехнологичната тестова лаборатория с площ от 6 000 кв.м. ще работи за клиените на компанията в автомобилния сектор и ще спомага за въвеждане на иновации


14
мар.
2017

 “Сенсата Технолоджис“, един от водещите световни производители на сензори и системи за електрическа защита и контрол и решения за управление на захранването, официално откри днес в София най-голямата тестова лабораторията на компанията в световен мащаб.

Тестовата лаборатория и механизация вече функционира и в нея работят над 100 висококвалифицирани инженери и техници в областта на тестовете за издръжливост, развойна дейност, анализ на брака и разработване на оборудване за технологиите на „Сенсата“ за автомобилни сензори. Компанията инвестира около 3 милиона долара в Тестовата лаборатория и механизация.

“Нашите клиенти разчитат на „Сенсата“ да доставя доказани сензорни технологии и решения за ключови приложения с безупречно качество и отговарящи на най-високите стандарти на индустрията – технологии, които спомагат за решаването на някои от най-сериозните проблеми, с които клиентите се сблъскват,“ каза Пол Чаула, старши вицепрезидент, Европа, „Сенсата Технолоджис“. “Тестовете, които се провеждат в нашата нова Тестова лаборатория, пресъздават някои от най-суровите условия, в които могат да попаднат продуктите ни в един автомобил, включително екстремни темепратури и влияния на околната среда. Щастливи сме, че тестовата лаборатория се разраства и сме много горди с нашия екип инженери, благодарение на който продуктите на „Сенсата“ покриват всички изисквания на клиентите, както и строгите стандарти на индустрията.

Всеки автомобилен сензор, разработен от „Сенсата“, преминава през над 200 функционални теста в тестовата лаборатория, преди да премине към заводите за производство. Тестовете симулират цялостен тримесечен цикъл на работа в автомобила. Сензорите се тестват на температури от -40 до + 1200 градуса по Целзий. Други тестове включват тест за защита срещу прах, срещу влага или т.нар. „steam cleaning” при който всеки сензор е изложен на водна пара под високо налягане с температура от 100 градуса по Целзий и налягане от до 100 бара. Други тестове са тестове за химическа устойчивост, вибрационни тестове и електромагнитна съвместимост между сензора и превозното средство.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин