Воден удар: да удавиш Jaguar за 100 000 лева (ВИДЕО)

2701
2021

Във Великобритания водач на SUV подценява локва – в резултат на което причинява тотална щета на двигателя на своя Jaguar F-Pace! Честно казано, определението „локва“ е твърде принизяващо с оглед на количеството вода – по-скоро става въпрос за наводнен пътен участък. При това шофьорът ще трябва не само да мисли как и срещу каква сума ще ремонтира мотора си, но и да отнася подигравки в Мрежата – тъй като цялата ситуация е записана на видео в Youtube.

На 31-секунден клип се вижда как черният Jaguar F-Pace минава по блокиран от придошла вода път в Северен Нотингамшир. Но вместо да спре или поне да намали, шофьорът решава да не вдига крака от газта. Вероятно вярва, че SUV-ът ще мине безпроблемно през „реката“ – но нещата се развиват не по този план…

SUV-ът не е проектиран за толкова много вода

Така въпросният F-Pace се „бухва“ във водата, отляво и отдясно излизат цели фонтани. И когато тя покрива предния капак и дори регистрационната табела отпред се откача, вероятно на шофьора му е станало ясно, че локвата е била доста по-дълбока от очакваното. В този момент обаче е твърде късно. Двигателят на Jaguar-а вече е за ремонт.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ JAGUAR F-PACE

Само патиците приемат ситуацията спокойно въпреки малкото вълнички. Но не и Jag-ът: след няколко опита 4-цилиндровият дизелов двигател успява да „запали“, но звукът му не предвещава нищо добро.

Да, правилно предположихте – моторът е получил т.нар. „воден удар“ и буквално е удавен. Машината е за основен ремонт – и не е ясно дали застрахователят ще покрие щетите с оглед на факта, че при по-ниска скорост изобщо нямаше да се стигне до такъв проблем.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин