Водач на Tesla се оплаква в Twitter: покривът на моя Model Y изхвърча

1210
2020

Не е за вярване: в Щатите по време на движение изхвърчал покривът на един Tesla Model Y! Електрическият SUV е бил чистонов.

Притежателят на автомобила го бил купил само 2 часа по-рано във филиал на Tesla в Дъблин, Калифорния (западно от Сан Франциско). След няколко километра в купето започнали да се чуват адски странични шумове, а малко по-късно на магистрала 580 се откъснал целия панорамен покрив. След краткотрайна паника бащата и синът се върнали при търговеца, като преди това информирали полицията з а“летящия обект по магистралата“. Няма информация за произшествия и пострадали вследствие на откъсналия се покрив.

Засега шефът на Tesla Мъск не е реагирал

А как реагират от Tesla на цялата история? Според местен мениджър е възможно причината за излетелия покрив да се крие в недостатъчно добро залепване на панорамния покрив. Или от завода са пропуснали да сложат уплътнение на покрива. Първоначално водачът на злополучната Tesla отказал безплатен ремонт и заместващ автомобил. Иначе много активния в Twitter Мъск засега не е реагирал.

Tesla Model Y е най-новия масов модел на американските електро-пионери. Седемместният SUV-вариант на Model 3 обещава във версията си Performance (130 000 лв.) пробег от 480 километра, ускорение от 0 до 100 за 3,7 секунди и максимална скорост от 241 км/ч. Model Y ще се появи в началото на 2021 г. в Германия, където по-късно ще бъде произвеждана и в гигафабриката на Tesla близо до Берлин.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин