Водач на Серия 3 вози приятелката си на покрива

2506
2019

В град Шверин, Германия полицията спряла за проверка водач на BMW, който возил приятелката си на монтираната на покрива на автомобила предна дясна седалка. И това не било всичко: на мястото до водача в туристическо къмпинг-столче се возело дете.

Куриозен случай в германската провинция Мекленбург-Предна Померания: в района на гарата в Шверин полицията спрели за проверка 19-годишен водач на BMW Серия 3 Touring с монтирана на покрива седалка. Върху нея седяла 23-годишна жена, вероятно приятелката на шофьора. На мястото до водача седяло 11-годишно дете, което се возило на туристически-къмпинг стол. На полицаите им направило впечатление, че колата се движи бавно, но въпреки това имало опасност жената да падне от покрива. На всиччкото отгоре 19-годишният водач нямал шофьорска книжка, а тунингованото BMW нямало регистрация.

По думите на водача той мислел, че районът около гарата в Шверин не спада към обществените пътища и затова не подлежи на наказание. Жената пък смятала, че идеята да се вози на покрива, била забавна. Сега срещу водача без книжка и без регистрация и с куп други нарушения се води съдебно дело.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин