/ Водач на линейка с включени „буркани“ с две глоби за превишена скорост (ВИДЕО)

Водач на линейка с включени „буркани“ с две глоби за превишена скорост (ВИДЕО)

Два фиша за едно и също нарушение – превишена скорост на линейка с включена звукова и светлинна сигнализация, получи водачът й. Камера на „Пътна полиция“ била уловила автомобила за спешни случаи, докато бил тръгнал на път за пациент в критично състояние. Това разкрива репортаж на „Нова телевизия“

Първият фиш със санкция в размер на 600 лева бил отменен в съда, но вместо него пристигнал нов, с различен номер – така на практика се оказва, че собствениците на линейката били попаднали в странен административен капак.

На 2 октомври 2020 Георги Георгиев карал буса с около 100 км/ч при ограничение 50, тъй като бързал за взимане на пациент в Смолян. Камера до село Хвойна обаче уловила линейката и пристигнал фиш за 600 лева. След обжалване санкцията била отменена. Година и половина по-късно обаче пристигнал нов фиш, този път на името на самия водач.

Самият Георгиев обяснява, че състоянието на пациента се влошавало и това наложило по-бързото придвижване с включена светлинна и звуков сигнализация – което доказвали GPS-ът на автомобила и амбулаторният лист на пациента. От полицията в Смолян коментирали, че при повторното възражение и след подаване на необходимите документи фишът вероятно щял да бъде отменен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин