Водачите на Mercedes не трябва да карат колите си!

0401
2022

800 000 автомобила са засегнати от сервизната акция – липсват обаче резервни части

Стотици хиляди автомобили Mercedes трябва да посетят сервиза. Заради коронавируса обаче липсват резервни части и ремонтът е невъзможен!

Сервизните акции заради дефектни елементи не са рядкост в автомобилната индустрия. Постоянно се случва някои дефектни елементи да бъдат подменяни. В момента помпата на охладителната система създава проблеми на Mercedes-Benz.

Засегнати са над 800 000 автомобила в цял свят

Конкретно: дизеловите модели от сериите GLC, GLE, GLS, C-,E-, и S-клас, CLS и офроуд-динозавъра G-клас с двигатели OM 654 или OM 656. Период на производство: януари 2017 до октомври 2021 г.

В информацията до клиентите се казва, че е установено, че съществува вероятност за теч в помпата за охлаждащата система.

В отделни случаи това може да доведе до повишаване на температурата на отделни елементи и „не е напълно изключена” опасност от пожар!

Големият проблем: засегнатите клиенти не могат да получат дата за сервизната акция, тъй като Mercedes все още не разполага с необходимите части за смяната.

Недостигът на резервни части е породен от пандемията от коронавирус. Много от производителите не могат да произвеждат бързо голям брой автомобили, както и да осигуряват резервни части за тях.

За времето до момента, в който сервизите ще имат готовност да извършат подмяната, Mercedes съветват клиентите си: „Междувременно е по-добре засегнатият автомобил да бъде управляван много внимателно и ползването му да бъде ограничено до минимум.“

Конкретно това означава: Mercedes съветва клиентите си, да не карат колите си!

От Mercedes са обявили, че работят усилено по решаването на проблема. Първата вълна ще бъде обслужена още в средата/в края на януари 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин