Внимавайте с багажа!

Опасността от блокада на границата с Гърция отпадна, но неукрепените товари продължават да бъдат заплаха за сигурността в пътуванията по празниците

0305
2016

“Моля? Трябва да вземем всичко това? Невъзможно!” Много хора изпитват напълно основателен боязън от товаренето на багаж в автомобила преди да потеглят на път за семейната ваканция. Но това вече е напълно излишно, тъй като разработените от Opel аксесоари слагат край на този хаос. Специалните скоби, разделителни елементи и мрежи позволяват превозваните предмети не само да бъдат съхранявани безопасно, но и винаги да имате под ръка всичко необходимо. В крайна сметка, пътуването с автомобил има многобройни предимства – особено за семейства с деца. Можете да натоварите бързо и удобно всичко – от детски колички, през велосипеди до щеки за планински туризъм. А тези, които решат да се възползват от предимствата на системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar могат да извлекат двойна полза. Тя осигурява не само допълнителна безопасност и спокойствие по време на път, но гарантира и безпрепятствен достъп до интернет за цялото семейство чрез Wi-Fi точката за достъп, способна да работи с до седем мобилни устройства едновременно.

Безопасността е на първо място при товарене на багажа

Хората, които товарят автомобилите си преди дълго пътуване, трябва да помислят на първо място за безопасността, тъй като при внезапно спиране, необезопасените предмети в багажника могат бързо да се превърнат в изключително опасни снаряди. Пакетът оборудване FlexOrganizer, който се предлага на цена от 245 лева при Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer и Country Tourer, както и при Zafira Tourer дава перфектното решение. Системата включва осигурителни колани с безстепенно регулиране, които могат да се използват за фиксиране на багажа към страничните релси. Практичните мрежести джобове отстрани и водонепропускливият контейнер за съхранение са удобно място за разполагане на аптечката за първа помощ и предупредителния триъгълник. С помощта на разработената от специалистите на Opel разделителна мрежа FlexOrganizer и приспособлението за разпределяне на багажа FlexRail, товарното пространство може да бъде разделено на две зони с цел предотвратяване на произволното плъзгане на чанти и кутии по пода. Това не само повишава функционалността на товарното пространство, а дава и възможност чрез различните елементи да се създаде ред и в по-големи багажни обеми, която да ги предпази от драскотини и повреди. Допълнително предимство е фактът, че аптечката за първа помощ, предупредителният триъгълник и сигналните жилетки са винаги лесно достъпни, а не заровени под останалия багаж.

Подвижният под на багажника FlexFloor също е изключително ергономично предимство. Тапицираният с велур под позволява лесно товарене и разтоварване на Insignia Sports Tourer и може да се поръча в черен или в кафяв цвят. Подът може да бъде изтеглен 40 сантиметра навън и да поеме натоварване до 120 килограма, с което значително улеснява товаренето на тежки предмети без необходимост от мъчителното им вдигане и поставяне навътре в багажника.

Малки предмети като плюшени играчки, книги или други видове детски забавления могат да се съхраняват в кутията за транспортиране с капак за задните седалки. Благодарение на нея децата винаги знаят къде да потърсят своята любима играчка и не се налага да питат “Къде ми е мечето?” Разработена е и специална кутия за багажника на Opel Adam. Тя се предлага в три различни изпълнения, допълвайки оборудването на шампиона по индивидуализация. Кутията е облицована с мека материя и може да бъде разделена на три различни отделения. Бележници, химикалки, носни кърпи и козметични принадлежности могат да се съхраняват удобно и прегледно във всички модели на Opel с помощта на специалната приставка за поставката за чаши и напитки.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин