Вместо досадно ръководство: Opel пуска видеоклипове с обяснения

Ръководствата “Ето как работи” под формата на видеоклипове дават съвети и обяснения за инфоразвлекателните системи

1303
2017

Вместо да четат книги с инструкции или да разглеждат ръководства за експлоатация, в последно време много потребители предпочитат да гледат видеоклипове със съответните обяснения в интернет, познати като “tutorials”. Opel дава допълнителен тласък на тази тенденция, пускайки в мрежата нова серия от видеоръководства за потребителите на новите инфоразвлекателни системи Navi 900 IntelliLink and R 4.0 IntelliLink (със субтитри на български, които се избират от settings).

С помощта на съчетанието от анимация и лесни за възприемане описания, кратките ръководства обясняват възможностите за индивидуални настройки на системите и използването на основните им функции като навигация, мобилен телефон и гласово разпознаване, както и работата с Apple CarPlay и Android Auto.

Така например, видеоръководството “Ето как работи: навигацията” за Navi 900 IntelliLink показва на потребителите как да въведат крайна цел на своето пътуване чрез адрес или обект от особен интерес POI (Point of interest) и как да въведат допълнителна точка по маршрута като например бензиностанция в процеса на активно водене по маршрута.

Ръководствата предлагат също и полезни напътствия и съвети “Знаете ли?”, като например как можете да промените изгледа и ориентацията на картата само с едно докосване на цветния сензорен екран на Navi 900 IntelliLink или как да изключите гласовите съобщения, докато провеждате телефонен разговор по време на активно водене по маршрута.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин