Вместо досадно ръководство: Opel пуска видеоклипове с обяснения

Ръководствата “Ето как работи” под формата на видеоклипове дават съвети и обяснения за инфоразвлекателните системи


13
мар.
2017

Вместо да четат книги с инструкции или да разглеждат ръководства за експлоатация, в последно време много потребители предпочитат да гледат видеоклипове със съответните обяснения в интернет, познати като “tutorials”. Opel дава допълнителен тласък на тази тенденция, пускайки в мрежата нова серия от видеоръководства за потребителите на новите инфоразвлекателни системи Navi 900 IntelliLink and R 4.0 IntelliLink (със субтитри на български, които се избират от settings).

С помощта на съчетанието от анимация и лесни за възприемане описания, кратките ръководства обясняват възможностите за индивидуални настройки на системите и използването на основните им функции като навигация, мобилен телефон и гласово разпознаване, както и работата с Apple CarPlay и Android Auto.

Така например, видеоръководството “Ето как работи: навигацията” за Navi 900 IntelliLink показва на потребителите как да въведат крайна цел на своето пътуване чрез адрес или обект от особен интерес POI (Point of interest) и как да въведат допълнителна точка по маршрута като например бензиностанция в процеса на активно водене по маршрута.

Ръководствата предлагат също и полезни напътствия и съвети “Знаете ли?”, като например как можете да промените изгледа и ориентацията на картата само с едно докосване на цветния сензорен екран на Navi 900 IntelliLink или как да изключите гласовите съобщения, докато провеждате телефонен разговор по време на активно водене по маршрута.

Още по темата

Card image cap
8 революционни технологии за паркиране

30
юни
2016

Bosch прилага интегрален подход към паркирането. Доставчикът на технологии улеснява търсенето на паркомясто чрез иновативните си услуги. А с модерните асистиращи системи се избягват произшествията при паркиране

Card image cap
Nokian търси най-тежката пътна отсечка в Европа и награждава откривателя с каската на Мика Хакинен

1
ное.
2016

На 6 ноември 2016 г. Nokian Tyres стартира двуседмичен конкурс на своя Instagram профил. Наградата ще бъде подписана лично състезателна каска на двукратния световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен

Card image cap

В последния брой:

Архив >