Вкараха в ареста водача на G-класа, ударил нарочно Citroen с бебе на борда (ВИДЕО)


27
авг.
2020

На 19 август, незабавни полицейски действия били предприети във връзка със сигнал, постъпил около 15.30 часа – на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“, водач на джип „Мерцедес  G 63“ ударил два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил „Ситроен С1“, докато в него се е намирала жена и 10-месечното й бебе, след което напуснал мястото.

В рамките на започнатото по случая досъдебно производство служители на столичното Първо РУ са установили и разпитали свидетели – очевидци. Иззети са записи от охранителни камери в района, приобщен е и запис, излъчен в ефира на национална телевизия. Направени са разпознавания.

След като е изяснена самоличността на агресивния водач – 39-годишен, той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. На 26 август, Софийска районна прокуратура го е привлякла към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Предвид високата обществена опасност на деянието, с постановление на прокурор мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа. След изтичането й ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

За издирване е обявен автомобилът, регистриран като фирмена собственост, с който е извършено деянието.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин