Високи скорости, адреналин и хубаво време на старта на Ендуранс шампионата

0805
2016

Прекрасно слънчево време посрещна участниците в първия кръг от Ендуранс шампионата за 2016 г., на който старт бе даден вчера на писта „Дракон“ до пловдивското село Калояново. На 7.05 се проведоха общо 2 свободни тренировки, а най-интересно беше по време на двете квалификационни сесии в рамките на дисциплината Endurance Pole, която бе включена в шампионата през миналата година.

Победители в отделните класове са отборите на Kose Bose с автомобил Renault Clio Sport (група Туристически, клас до 2000 куб. см), Бурдин Рейсинг – BMW E36 328 (група Туристически, клас над 2000 куб. см), Lotus Sofia Motorsport с автомобил Lotus Elise (група Състезателни, клас до 2000 куб. см) и отборът на Dunev Racing с Mitsubishi Lancer Evo 9 (група Състезателни, клас над 2000 куб. см). С първи победи в шампионата се окичиха отборите на Kose Bose и Бурдин Рейсинг, като това е и първо състезание за отбора на Бурдин Рейсинг.

В днешните тренировки участие взеха 24 автомобила, като не всички от тях успяха да завършат без проблеми. Отборът на Дъга Сървиз – Плевен имаше проблеми със своя Opel Kadett и не успя да завърши състезанието, като най-вероятно ще пропусне и утрешното. Тимът Florida Racing, който завърши на второ място в своя клас също имаше проблеми с Peugeot 205, което се запали на пистата и сесията трябваше да бъде спряна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин