Вин Дизел иска Оскар

Звездата на “Бързи и Яростни”, Вин Дизел, вярва, че следващата част от тунинг-сагата ще бъде успешна не само за кино-касите, но и ще има шанс за Оскар. AUTO BILD назовава причината.


4
ное.
2016

Пет факта за “Бързи и яростни 8”:

  • Вин Дизел очаква шанс за Оскар
  • “Fast 8” залага на големия удар
  • Снимки в Исландия и в Куба
  • Участва носителката на Оскар Чарлийз Терон
  • Филмът се играе предимно в Ню Йорк

 Вин Дизел е на мнение, че осмата част на “Бързи и яростни” има шансове за Оскар. Причината за това: режисьорът Ф. Гари Грей, чийто филм “Бандата от Комптън” бе пренебрегнат на Оскар-ите 2016, противно на очакванията на много фенове. Това подтиква Грей да направи нещо необичайно със следващата част на “най-голямата сага на света”, както и Дизел. Дали холивудската звезда е на прав път, ще разберем най-рано през 2018. “Fast 8” започва прекалено късно за раздаването на златните статуетки през 2017. Също така според Вин Дизел още седмата част трябвало да бъде номинирана за Оскар. Феновете могат да си изградят собствена представа да 11ти декември 2016, тогава ще бъде публикуван трейлърът.

“Fast 8” силно преувеличава някъде. На никого не са известни детайли, но следното видео ни кара да си направим заключение. В него се вижда Денис МакКарти, автомобилният организатор на продуцентската фирма, който показва сцена от снимачната площадка в действие. В тази сцена не се виждат само куп изключителни автомобили, а цяло пълно хале. Общата им стойност възлиза на около 17 милиона щатски долара (15 милиона евро).

Тайрийз Гибсън действа хладнокръвно

Снимачната площадка също много се променя. Очевидно филмът е сниман не само в Куба, но и в мразовитата Исландия. Актьорът Тайрийз Гибсън изглежда се забавлява, въпреки ниските температури, по време на горещи дрифтове на леда и експлозии в снега. Особено як е бързият като стрела Dodge Charger.

Режисьорът Ф. Гари Грей има сериозна мотивация за следващата част на "Бързи и яростни"

Режисьорът Ф. Гари Грей има сериозна мотивация за следващата част на „Бързи и яростни“

 

Когато коли падат от къщи

Каскадьорският екип трябва да е изпитал същото щастие, когато трябвало да пресъздадат сцена с отломки от огромна планина в голям американски град, в която на практика автомобилите падали от небето.

Чарлийз Терон е “Cipher

Сегашната заплаха за трупата на “Бързи и яростни” за новия “Fast 8” от поредицата беше обявена по Twitter и Facebook като злодея “Cipher”. Cipher ще се играе от носителката на Оскар Чарлийз Терон. Това прекратява спекулациите относно ролята, в която ще видим южноафриканката в осмата част на сагата.  Но това поставя въпроса дали Джейсън Стейтъм, който също се съгласи на ролята, ще бъде отново злият Декард Шоу или може би ще смени страната. Засега не се знае повече за реномето на ролята на Терон.  Тя вече доказа в “Лудия Макс – Пътят на яростта”, че бензинът и ревящите мотори не са проблем за нея.

Два исторически момента

“Fast 8” ще бъде първата част от екшън-поредицата без Пол Уокър.  Но тя маркира исторически повратен момент поради друга причина. Екипът около Вин Дизел и Мишел Родригез очевидно е получил разрешение да снима в Куба като първия eкип в младата холивудска история. И по-точно в Хавана. Това загатва поне един официален трейлър на “Бързи и яростни”, който е качен в Youtube.

Кърт Ръсел участва, както и Дуейн Джонсън-Скалата

“Fast 8” ще се играе главно в Ню Йорк. Освен появата на Вин Дизел като Доминик Торето и тази на Чарлийз Терон, както и участието на Джейсън Стейтъм, са потвърдени завръщанията на Кърт Ръсел (като мистериозния американски таен агент “Господин Никой”) и това на Дуейн Джонсън – “Скалата” като полицая от спецчастите Люк Хобс. Също така на борда е и холивудският красавец и син на боец – Скот Ийктууд. Осмата част от екшън поредицата излиза по кината на 13ти април 2017 г. За следващите части на “Бързи и яростни” също вече има дати. Номер 9 излиза по кината на 19ти април 2019 г., а номер 10 – на 2ри април 2021 г. в  САЩ. Развития и преработки също се очакват.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин