Вижте откъде ще можете да гледате „Писта София“

1509
2020

Трасето на автомобилното състезание „Писта София”, което ще се проведе тази неделя на столичния бул. Александър Малинов, ще е много атрактивно и предизвикателно, както за пилотите, така и за публиката. По дължината му има тунел, изкачване, спускане, обратен завой, 5 леви и 6 десни завоя, малко кръгово, което трябва да се мине от ляво на дясно, шикани, остри завои и дълги прави участъци.

Надпреварата ще започне в 8.00 ч. с тренировки, а официалният старт ще е в 13,30 ч. Водещ на събитието ще бъде известният автомобилен коментатор Момчил Манчев. Пилотът Добрин Борисов и актьорът и фен на автомобилния спорт Николай Станоев ще забавляват публиката на различни места по трасето. Специален гост на „Писта София” ще е мотоциклетният ас Мартин Чой, който ще връчи награди от верига бензиностанции Еко в игрите за публиката.

Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата” ще обособи „Зона за пътна безопасност”, в която малки и големи ще могат да научат важни съвети как да се движат безопасно на пътя. За децата са предвидени игри и открити уроци, а на специален макет на пътно кръстовище ще се показва как да пресичат правилно, кога имат предимство, но и колко важно е винаги да са внимателни на пътя. Със специални алкоочила всеки гост на събитието ще може да усети как се променят възприятията ни след употребата на алкохол. Ще има още информационни материали и награди за най-активните малчугани.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин