Вижте новото лого на Dacia


17
апр.
2021

Дойде ред и да Dacia да промени своето лого. От 2022 автомобилите ще бъда украсени с нов, по-абстрактен вариант. AUTO BILD ще ви каже, който модел ще бъде първият с това ново лого.

След като напоследък няколко марки смениха своите лога с нови (Renault, Peugeot), сега и Dacia смята, че е време да стори това. Затова емблемата на марката ще бъде преработена. Как ще изглежда новото лого? Румънската марка вече го показа със студията Bigster. Новата емблема изглежда на пръв поглед като хоризонтално позиционирана буква Х, нов действителност се състои от стилизирана буква D и буква С. И двете букви са доста ръбесто оформени, което кара дизайнът да изглежда доста по-агресивен и рустикален в сравнение с актуалното лого със стилизиран герб и син надпис.

Новата емблема обаче няма да се появи чак през 2025 г. с планираната серийна версия на Bigster, а ще бъде въведена още през 2022 г. Първият модел с това лого ще бъде седемместният SUV, който ще наследи минивана Lodgy. Освен това с новата емблема Dacia ще се раздели и със синия цвят като характерен за марката. В бъдеще цветът на Dacia ще бъде зелен. Новото лого на румънците е част от предвидената промяна на имиджа на Dacia. Марката вече не иска да бъде възприемана като производител на евтини автомобили и смята да стане по-готина – естествено като продължи да предлага модели с изгодни цени.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин