/ Вижте новия Hyundai Kona Electric

Вижте новия Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona навлиза във втората си фаза – с футуристичен дизайн и нови функции.

След 5 години на пазара, Hyundai представи новото поколение на Kona. SUV-ът ще стартира от 2023 г. в четири различни версии. Освен двигателя с вътрешно горене със спортен вариант  N-Line и хибридна Kona (HEV), SUV-ът ще се предлага и с електрическо задвижване като Kona Electric.  

Новият Hyundai Kona е леко пораснал

При размерите Kona е пораснал малко – SUV-ът е дълъг със 150 мм до  4,35 метра, а междуосието му е увеличено с 60 милиметра (сега е 2,66 м). SUV-ът е и по-широк с 25 милиметра, като се с широчина от 1,83 м.

Вътрешното пространство е значително по-просторно

В интериора новата Kona е станала по-просторна – пътниците разполагат със 77 мм повече място за краката. Очаква се багажникът да е с малко по-голяма вместимост от предшественика.

Актуализация на инфотейнмънт-системата чрез Over-the-Air-ъпдейт

При инфотейнмънта новото поколение на Kona се възползва от електрическия Ioniq 5: дигиталният скоростомер и централният монитор (и двата 12,3 инчови), както и централната конзола с вентилационните дюзи напомнят на тези в електрическия SUV.

Поддръжката и актуализацията на инфотейнмънт системата ще стват по-лесно благодарение на Over-the-Air-ъпдейти. Допълнително ще има и нови функции като индивидуална настройка на електрическия заден капак: клиентите ще могат да избират скоростта и височината на отваряне.

Нови екстри за комфорт и сигурност за Kona

Прибавяме и нови асистиращи системи за водача, които повишават комфорта и сигурността. Сред тях са автономен асистент за аварийно спиране, активен асистент за запазване на пътната лента и за мъртвата зона, предупреждение при слизане, интелигентно разпознаване на пътни знаци, както и базиран на навигацията темпомат.

За сигурно паркиране и излизане от маркомясто Hyundai Kona предлага различни технологии като Surround View Monitor, система за предупреждение при напречен трафик с функция за аварийно спиране, асистент за паркиране  hinten mit Notbremsfunktion, die Einparkhilfe (auch mit Notbremsfunktion) und den Parkassistenten mit Fernbedienung.

Възможни са по-голяма мощност и по-голям пробег

Както и при актуалния вариант, SUV-ът ще се предлага като бензинов, като пълен хибрид и като Kona Elektro. Hyundai дават засега информация относно мощността само закорейския пазар: тя ще е в диапазона от 141 до 198 к.с. За сравнение: актуалният хибрид е със 141 к.с., а двигателят с вътрешно горене – със 120 к.с.

За Kona Elektro би трябвало да има батерия с по-голям капацитет и съответно по-голям пробег от досегашните 484 километра по WLTP. Освен това електрическата версия ще зарежда по-бързо в бъдеще.

Заедно с мощността се очаква да се повиши и цената.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин