Вижте моделите на IAA 2021 за хора с бензин в кръвта (част 1)

0809
2021

IAA в Мюнхен се превърна в широкообхватно изложение за мобилност. Но как стоят нещата с моделите за феновете с бензин в кръвта? AUTO BILD ги потърси и ги намери!

Електромобили и автономно шофиране – това са акцентите на IAA 2021 г. Така и се очакваше – с пренасянето си от Франкфурт към Мюнхен изложението се сдоби с нова концепция.

Освен големия брой концепции за мобилност, автомобили със задвижване с горивна клетка и електромобили, на автосалона имаше и модели, които завладяват сърцата на хората с бензин в кръвта.

IAA 2021 предложи немалък брой модели и за феновете на двигателите с вътрешно горене! Стартираме с нещо много специално: Mansory Cormeum. Всъщност тук става дума за Mercedes SLS AMG, който е получил от тунинг-специалистите Mansory не само карбонов бодикит, но и нова предница с фаровете на Ferrari 599. Освен уникален външен вид, Cormeum блести с 660 к.с. и задно задвижване.

Едва появил се на пазара и вече с тунинг: Ferrari F8 Tributo на Novitec. Тунинг-специалистите са изтръгнали от V8-битурбо мотора 787 к.с.

Brabus пък ни показва разполагащата с 800 к.с. своя версия на G 63. Цената също е внушителна както и мощността: 700 000 лв.!

Няма как да мине без него: в халетата на изложението видяхме и Mercedes 300 SL с крилати врати. Както винаги импозантен.

Един от общо пет броя Bussink GT R Speedlegend е стигнал и до Мюнхен. V8-битурбо агрегатът на Bussink разполага с 850 к.с., а всъщност хората от Bussink са отрязали покрива на AMG GT R и са махнали предното му стъкло. Вместо това има дъга като във Формула 1.

Струва над 4 милиона лева: разполагащият с 1177 к.с. Zenvo TSR-S кара сърцата на почитателите на суперспортните коли да бият учестено.

Това Ferrari F40 е не само F40. Щеше да е прекалено обикновено. Не, това F40 е облагородено с части на „LM“. Особено добре си личи по преработката на модифицираното крило и дифузьора в задната броня.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин