/ Вижте какво се случва, ако в Австралия караш със 170 км/ч над ограничението

Вижте какво се случва, ако в Австралия караш със 170 км/ч над ограничението

Нарушенията, свързани с превишена скорост, са ежедневие – независимо дали става въпрос за България или за другия край на света. Но случай от Австралия направо ни скри шапката: в малкото градче Митагонг 22-годишен шофьор на Golf е засечен да препуска с над 280 км/ч – при ограничение 110!

Според туит на полицията в Нов Южен Уелс, син VW Golf VII R е бил спрян oт патрул на 7 ноември сутринта. Според информацията ot силите на реда 22-годишният шофьор е карал по магистрала Хюм с над 280 км/ч. При разрешени 110 км/ч това прави превишение на скоростта с цели 170 км/ч! Явно някой доста е бързал…

Може ли изобщо Golf R да развива 280 км/ч?

Чрез коментари в Twitter обаче някои потребители изразяват съмнение дали Golf-ът действително се е движил толкова бързо или просто скоростта не е била засечена правилно. В крайна сметка, в зависимост от годината на производство, Golf R с до 310 к.с. е ограничен заводски на 250 км/ч. В Германия обаче се предлагаше и така нареченият пакет Performance, с който компактният модел достига 267 км/ч (270 км/ч във версията Variant). Така че 280 км/ч са напълно възможни.

Съществува и вероятност Golf-ът да е тунингован – което не е нещо необичайно за изпълненията GTI или R. Разбира се, може и радарът да не е бил калибриран добре, но в крайна сметка няма значение дали темпото е било 250 или 280 км/ч – при всички положения 22-годишният младеж се е движел прекалено (!) бързо.

Последствието: водачът на Golf-а получава призовка от съда и веднага му отнемат книжката. По всичко личи, че „състезателят“ няма да си я получи обратно скоро. При подобен случай от 2021 г. австралийската полиция демонстрира, че не проявява милост към подобни брутални нарушения: тогава 80-годишен шофьор беше лишен от свидетелство за правоуправление на МПС за период от шест месеца, след като беше хванат да шофира с 82 км/ч над ограничението. Водачът на Golf-а обаче е успя да надмине това постижение с много!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин