Вижте вътрешното пространство на Sorento


12
февр.
2020

Появиха се и първи тийзъри, на които личи интериорът на новия Kia Sorento.

Вече видяхме отвън новия Kia Sorento, но вътрешното пространство на модела досега бе пазено в тайна. Малко светлина хвърлят тези тийзъри – от тях личи, че SUV-ът ще получи ново арматурно табло, на което дигиталният кокпит и централният дисплей са разположени непосредствено един до друг. Тъчскрийнът изглежда по-голям, като сега е заел и мястото на вертикалните вентилационни дюзи, които сега са слезли един етаж по-надолу и влизат в блока за управление на климатика.

Въртящ се превключвател за автоматичната трансмисия

Скоростният лост на автоматичната трансмисия на четвъртото поколение на Sorento ще бъде заменен от пестящ място въртящ се превключвател.  По-малкият превключвател ще бъде за избор на режима на движение. Виждат се и няколко бутона: за паркинг-спирачката, за автоматичната система Start-Stop и за подгряването на волана и седалките.

Освен това станаха ясни и някои от моторизациите на новия SUV на Kia. Sorento ще бъде задвижван от 1,6-литров турбобензинов двигател, от нов 2,2-литров дизелов мотор и от електрифициран вариант. Хибридът също ще използва 1,6-литровия бензинов агрегат и вероятно ще се предлага с два капацитета на батерията. Освен това е предвидено и двойно задвижване. Трансмисиите са 6-степенни механични и 8-степенни автоматични. Засега няма информация относно евентуалните комбинации двигател-предавателна кутия и относно мощността – всичко това ще стане ясно при представянето на Kia Sorento, което ще бъде на 3-ти март 2020 на автосалона в Женева.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >