Вече може да си купите Tesla с биткойни


9
февр.
2021

Американският производител на електрически автомобили Tesla приветства дигиталните криптовалути и скоро ще започне да приема разплащания с тях, съобщава щатския борсов надзор SEC.

Според информацията, от Tesla вече са инвестирали 1,5 милиарда долара в биткойни. Компанията е разполагала в края на 2020 година с почти 20 милиарда долара ликвидни средства, част от които смята да инвестира в криптовалути, злато и други финансови инструменти.

След публикуване на съобщението курсът на биткойн се покачи с няколко хиляди долара, като за пръв път прескочи досегашния рекорд от 42 000 долара за един биткойн.

Шефът на Tesla Илън Мъск е нескрит почитател на виртуалните криптовалути. Напоследък той активно подкрепя най-вече биткойн чрез постовете си в Twitter. Но и стартиралата като на шега нова виртуална валута Dogecoin, промотирана и от други известни личности от шоубизнеса като хип-хоп звездата Snoop Dog и басиста на рок бандата Kiss, Джин Саймънс. Според експерти, рязко увеличаващият се интерес към всевъзможни криптовалути се дължи на изключително символичните банкови лихви по депозити и неспиращия прилив на евтини парични средства, предоставяни от централните банки.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >