Веселинов, Влъчков и Маршавелов: най-бързи на писта „Русе“


18
юни
2017

Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) спечели състезанието „Писта Русе“ в клас „Макси“, втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. След оспорвана битка със спечелилия вчера полпозишън Пламен Камбуров, Маршавелов спечели второ поредно състезание за този сезон, след като завърши като победител и в Хасково.

През вчерашния ден пилотът на КА-2 Рейсинг Тим записа второ време в тренировката и днес стартира зад Камбуров. На старта пилота на „Автотранс Рейсинг“ пое лидерството в надпреварата, а Маршавелов бе плътно зад него. В средата на надпреварата, на един от обратните завои, с атака от вътрешната страна, пловдивчанинът успя да изпревари Пламен Камбуров и да поеме лидерството в надпреварата. До края на състезанието, Маршавелов натрупа преднина от над 40 сек.

17-годишният Влъчков се наложи над ветерана Стоян Апостолов в серия Туринг

„Получи се чудесно състезание, много оспорвано. Доволен съм, че успяхме да го спечелим“, бе коментарът на Маршавелов, след края на състезанието. Отборът на КА-2 Рейсинг Тийм записа и първо място в отборното класиране, след като другият пилот на отбора – Иван Влъчков (Honda Civic) спечели състезанието в серия „Туринг“. Най-бърз в серия „Спорт“ беше Искрен Веселинов – също с Honda Civic.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин