Велосипед на Bugatti


30
мар.
2017

Bugatti представи най-лекия велосипед на света „Urban Bike“. Какво представлява всъщност Urban Bike? Нещо като градски велосипед, с много малко тегло: под пет килограма.

Дори състезателните велосипеди с тегло под 5 кг са рядкост, но този модел на Bugatti заслужава още по-голямо внимание. както всички велосипеди със състезателно кормило и този модел няма предпазни калници и осветителна уредба. На снимките се вижда, че байкът е с ремъчна предавка, но няма скорости. Моделът има само една спирачка – предна, чиито накладки са скрити зад вилката.

Стандартното изпълнение на велосипеда е на 95 процента от карбон.  Минималното тегло не е споменато, но самите колела тежат общо 1175 грама. те са дело на германския производител Lightweight от Фридрихсхафен. Има обаче и уловка: ултра-лекият велосипед не е предназначен за водачи с голямо тегло – допустимото общо тегло е 120 кг.

Клиентите на Bugatti имат възможност да получат своя велосипед в цветовете на автомобила си. Ако не искате непрекъснато да въртите педалите, то можете да си поръчате електрическо задвижване. И двата варианта са лимитирани на по 667 бройки. Цените не са обявени, но се очаква да са от порядъка на 60 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Гуми Nokian за новото BMW X1

5
дек.
2017

BMW Group потвърди, че зимната гума Nokian WR D4 ще бъде оригинално вграждана в BMW X1. Премиум SAV (Sports Activity Vehicle) моделът на германците ще използва WR D4 в размер 225/55 R17 97H

Card image cap
Mercedes разкри моделната си стратегия

30
авг.
2016

Изненадващо Daimler разкриха много неща за бъдещето си: през 2017 година Mercedes ще представи 11 нови модела. AUTO BILD ви показва всички нови модели!

Card image cap
Смъртоносен капан за домашните любимци

25
юли
2016

Не оставяйте домашни животни в паркирани автомобили при летните жеги! Един американски ветеринарен лекар ни показва какво се случва, когато игнорирате това предупреждение

Card image cap

В последния брой:

Архив >