Велосипед на Bugatti


30
мар.
2017

Bugatti представи най-лекия велосипед на света „Urban Bike“. Какво представлява всъщност Urban Bike? Нещо като градски велосипед, с много малко тегло: под пет килограма.

Дори състезателните велосипеди с тегло под 5 кг са рядкост, но този модел на Bugatti заслужава още по-голямо внимание. както всички велосипеди със състезателно кормило и този модел няма предпазни калници и осветителна уредба. На снимките се вижда, че байкът е с ремъчна предавка, но няма скорости. Моделът има само една спирачка – предна, чиито накладки са скрити зад вилката.

Стандартното изпълнение на велосипеда е на 95 процента от карбон.  Минималното тегло не е споменато, но самите колела тежат общо 1175 грама. те са дело на германския производител Lightweight от Фридрихсхафен. Има обаче и уловка: ултра-лекият велосипед не е предназначен за водачи с голямо тегло – допустимото общо тегло е 120 кг.

Клиентите на Bugatti имат възможност да получат своя велосипед в цветовете на автомобила си. Ако не искате непрекъснато да въртите педалите, то можете да си поръчате електрическо задвижване. И двата варианта са лимитирани на по 667 бройки. Цените не са обявени, но се очаква да са от порядъка на 60 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Новото BMW Серия 5 скоро ще е на пазара

9
сеп.
2016

През пролетта на 2017 година BMW ще пусне на пазара новото Серия 5. Видео ни позволява да видим някои детайли на лимузината от висок клас

Card image cap
Шок на IAA 2019!

31
дек.
2018

Card image cap
Правят зарядни станции за електромобили на „Хемус“ и „Тракия“

16
авг.
2017

Вероятно в края на септември ще стане ясно къде ще бъдат разположени устройствата

Card image cap

В последния брой:

Архив >