Велосипед на Bugatti

3003
2017

Bugatti представи най-лекия велосипед на света „Urban Bike“. Какво представлява всъщност Urban Bike? Нещо като градски велосипед, с много малко тегло: под пет килограма.

Дори състезателните велосипеди с тегло под 5 кг са рядкост, но този модел на Bugatti заслужава още по-голямо внимание. както всички велосипеди със състезателно кормило и този модел няма предпазни калници и осветителна уредба. На снимките се вижда, че байкът е с ремъчна предавка, но няма скорости. Моделът има само една спирачка – предна, чиито накладки са скрити зад вилката.

Стандартното изпълнение на велосипеда е на 95 процента от карбон.  Минималното тегло не е споменато, но самите колела тежат общо 1175 грама. те са дело на германския производител Lightweight от Фридрихсхафен. Има обаче и уловка: ултра-лекият велосипед не е предназначен за водачи с голямо тегло – допустимото общо тегло е 120 кг.

Клиентите на Bugatti имат възможност да получат своя велосипед в цветовете на автомобила си. Ако не искате непрекъснато да въртите педалите, то можете да си поръчате електрическо задвижване. И двата варианта са лимитирани на по 667 бройки. Цените не са обявени, но се очаква да са от порядъка на 60 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин