Великобритания спира дизеловите и бензиновите коли до 2040 г.

Продажбите на автомобили, работещи с фосилни горива, ще бъдат прекратени с идеята за намаляване на замърсяването на въздуха


26
юли
2017

Великобритания ще забрани продажбите на нови дизелови и бензинови автомобили от 2040 г. в борбата си срещу замърсяването на околната среда, става ясно от изказване на екоминистъра Майкъл Гоув в интервю пред ВВС. Идеята е колите, използващи двигател с вътрешно горене, да бъдат изцяло елимирани от пътищата на Острова до 2050 г. Освен това от 2020 г. местните власти ще имат право да налагат допълнителни такси на шофьорите на дизелови коли по пътните артерии, където има най-голямо замърсяване. Възможно е движението на дизелите да бъде спряно изцяло в пиковите часове. Решенията на британското правителство са продиктувани в голяма степен от Европейската комисия, която го заплаши с глоби заради прекомерно високото замърсяване на въздуха и нивата на азотен диоксид. Годишно замърсяването на въздуха е причина за смъртта на 23 500 души във Великобритания.

Още по темата

Card image cap
100 000 км с Renault Megane: това изглежда добре

4
ян.
2018

100 000 километра всекидневно каране - и след това с пълна сила в стената. Какво остана от прехвалената петзвездна безопасност?

Card image cap
Цялата информация за новото Volvo XC60

13
юли
2017

Volvo вече предлага ново XC60. При старта на продажбите на 15 юли 2017 година на разположение са 4 двигателя, а в края на лятото и вариант Polestar. Цялата информация!

Card image cap
Eто го новия Crafter

28
юли
2016

Следващото поколение на VW Crafter включва съществени подобрения. Ние ви разкриваме най-важните

Card image cap

В последния брой:

Архив >