Варненци – най-добри в автосервизирането!

Жена отличена като топприемчик в състезание на Toyota

0107
2016

Основният акцент при оценяването бе върху качеството на работните операции и спазване стандартите и процедурите на Toyota, а не върху бързина на изпълнение на задачите. Участниците демонстрираха завидни знания и умения в 4 отделни задачи за механици и приемчици с теоритично и практично съдържание.

Механиците бяха оценени в реално време за извършване на пълно техническо обслужване на автомобил, изпълнение на проверка на хибридна система – Hybrid Health Check, както и за диагностика на хибриден автомобил. В края всеки механик бе подложен и на тест за проверка на техническите познания за автомобилите на марката. По подобие на механиците, приемчиците на сервизните комплекси също бяха изправени пред реални ситуации при приемане на клиентски автомобил – заявки за извършване на услуги, оплаквания и претенции. Вторият компонент при оценяването бе приемане на телефонно обаждане от клиент спрямо стандартите на компанията. Тазгодишното състезание бе много оспорвано и разликата в постигнатите резултати между най-добрите екипи бе минимална. Първите три места бяха заети от отборите както следва:

I място
„Карком“ Варна – 886 точки от 1000 възможни
Екип: Пламенка Недева (приемчик) и Николай Николаев (механик)

II място
„ТМ Ауто“ София – 868 точки от 1000 възможни
Екип: Димитър Рангочев (приемчик) и Пламен Койчев (механик)

III място
„Кале Ауто“ Сливен – 786 точки от 1000 възможни
Екип: Симеон Ичеренски (приемчик) и Ивайло Танев (механик)

След миналогодишната голяма награда – посещение на завода на Toyota във Валенсиен, Франция, тази година Тойота Балканс осигури вълнуващо преживяване за отбора победител – екскурзия и посещение на кръг от Formula 1 за голямата награда на Унгария в Будапеща (22-25 юли).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин