Валери Флоридиа – директор на Фабриката за иновации на GEFCO


10
апр.
2019

Групата GEFCO потвърждава високите си амбиции за Фабриката за иновации на GEFCO. Стартирал през 2018 г., този вътрешен инкубатор дава възможност на служителите по света да предложат и разработят иновативни идеи, които да спомогнат за развитието на GEFCO.

Оформяне на верига за доставки на бъдещето с днешните таланти

Валери Флоридиa ще укрепи иновационния екип на GEFCO, благодарение на 15-годишния и опит в големи индустриални компании като Renault и EDF във Франция, Германия и САЩ.

„Радвам се, че работя с екипите на GEFCO, за да развием нашата иновационна екосистема и изобретим веригата за доставки на бъдещето“, каза тя.

Като директор на Фабриката за иновации на GEFCO, Валери ще отговаря за насърчаването на нови идеи и ще подпомогне превръщането им в реално действащи проекти, които ще засилят експертния опит на групата.

Фабриката за иновации на GEFCO есъздадена през 2018 г. и цели да разгърне творческия потенциал вътре в компанията, като е отворена през цялата година, което позволява на кандидатите да представят проектите си по всяко време пред комисия от вътрешни експерти, които избират най-обещаващите концепции. Избраните екипи ще бъдат поканени в Париж, за да представят своите новаторски идеи на „Explorathon“, двудневно събитие целящо да предизвикаиускори проекти с потенциал за подкрепа на бизнеса на групата и стимулиране на растежа.

През последните няколко месеца вече бяха проведени два „Explorathon“, по време на които девет екипа, съставени от служители на GEFCO, изследваха иновативни решения с 3D принтери, разширена реалност и изкуствен интелект.

„Впечатлена съм от нивото на кандидатите и проектите, които бяха представени по време втория „Explorathon“ проведен няколко седмици след пристигането ми в GEFCO. Убедена съм, че имаме необходимите таланти и опит, за да се превърнем в лидер в бъдещите вериги за доставки.,“ допълни Валери.

Широко приложение на иновациите

Същевременно, GEFCO продължава да разработва набор от иновационни инициативи, които допринасят за развитието на бизнеса и проучването на нови пазари.

Част от това е изграждането на партньорството на групата с акселератора за стартъпи Techstars, за да работи с различни стартъпи, специализирани в ключови бизнес сфери, които да отнесат на следващо нивопотребителското преживяване или оперативната ефективност. Приоритетите включват оптимизация на маршрута и транспорта, решения за предсказуема поддръжка, заедно с възможностите за проследяване, нови услуги за съхранение на данни и роботизирана автоматизация на процесите. Също така, GEFCO планира да подобри помощните си функции за поддръжка чрез иновативни решения, които включват автоматизация на финансовите процеси, сътрудничество при информирането на клиента/доставчика, управление на умни договори и интелигентни чатботи.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >