Вадят регистрацията от КАТ?


1
юли
2018

Буквите в регистрационния номер, които разкриват от коя област и град е въпросният автомобил, ще отпаднат, разкрива публикация на „24 часа“. Изданието се позовава изказване на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. Но каква е идеята зад това решение? Отпадането на регионалния принцип ще позволи на собствениците да регистрират колата, където пожелаят. Това е една от многото промени, които Министерството на транспорта готви с новия Закон за пътните превозни средства. Нововъведенията предвиждат досадната и изключителна времеемка за гражданите процедура по първоначалната регистрация да се извади от „Пътна полиция“ (все още позната сред широката общественост като КАТ – макар че такава институция вече не съществува) и да премине в „Автомобилна администрация”, която да я предостави на лицензирани частни пунктове. На ден само в столицата се регистрират близо 1000 автомобила, а обикновено на гражданите, които чакат да получат новите си регистрационни табели, се налага да си вземат отпуск за един ден заради висенето по огромните опашки. Според Попов прехвърлянето на процедурата по регистрация на десетина пункта би намалило значително изнерващото чакане.

Още по темата

Card image cap
Представяме ви: Porsche 718 Boxster GTS

18
окт.
2017

Porsche пуска новия топмодел на 718 Boxster. GTS остава с 4-цилиндров боксерен двигател, а мощността му е увеличена. AUTO BILD ще ви даде информация!

Card image cap
Новият Alpine: уцелва право в сърцето

27
юни
2016

Той е жив и пак превзема завоите: Renault отново ще произвежда лек спортен автомобил – както навремето Alpine

Card image cap
Mercedes „консервира“ G-клас за вечността

12
ян.
2018

За премиерата на новия G-клас по време на изложението в Детройт Mercedes опакова екземпляр от първото поколение на „иконата“ в изкуствена смола

Card image cap
Хотхечът на Dacia

1
апр.
2018

С черно-червени акценти и двулитров бензинов двигател със 150 к.с. Sandero R.S. прави пестенето по-вълнуващо от всякога

Card image cap
VW пуска 1,5-литров TSI

3
май
2016

Новият двигател с променлива геометрия на турбото вероятно ще дебютира с фейслифта на VW Golf Mk7

Card image cap

В последния брой:

Архив >