Бърни Екълстоун: Доналд Тръмп на Формула 1

Бърни отново разбуни духовете: за да направи състезанията по-несигурни, той с удоволствие би построил стени около пистите


28
окт.
2016

И двамата са корави типове на възраст. И двамата са създали огромни икономически империи. И двамата провокират с изказванията си. И двамата искат да построят стена, която по някакъв начин е свързана с Мексико. Естествено, става въпрос за Бърни Екълстоун и Доналд Тръмп!

И докато при кандидата за президент на САЩ идеята за защита на границата е позната от доста време, гуруто на F1 представи в четвъртък преди Гран при на Мексико революционна идея. Британецът каза, че би построил „40-сантиметрова стена около завоите”. Идеята: да направи Формула 1 по-несигурна отново!

И тук пътищата на Тръмп и Екълстоун се разделят, защото републиканецът определено иска да направи страната си по-защитена със стената. А при Бърну сигурността не продава билети. По-рано зрителите идвали около трасетата и „мислеха, че някой може да умре”, спомня си мениджърът за добрите стари времена. „Днес идвате на състезание с увереност, че никой няма да загине.”

Розберг вижда много други области за подорение във Формула 1

Розберг вижда много други области за подорение във Формула 1

Естествено, това било добре – уверява напълно политически коректно Екълстоун – но не и за маркетинговата стойност на Формула 1, която в крайна сметка живее заради високия фактор на риск. В миналото Екълстоун е искал дори да мокри изкуствено трасетата преди стартовете, за да има повече екшън. Новата му идея всъщност трябвало да принуди пилотите да използват ограниченията на трасето.

Пилотите обаче не се радват на тази идея на 85-годишния бос. „Първо трябва да погледнем десет други области, за да направим спорта по-атрактивен”, смята кандидатът за титлата тази година Нико Розберг. Екълстоун отговори на този коментар враждебно: „За него (бел. ред. Розберг) няма какво да се пише, а негова шампионска титла не би помогнала на спорта”.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин