Бърза зарядна станция за електромобили на паркинг на „Кауфланд“

Най-голямата търговска верига за бързооборотни потребителски стоки в България избра АББ да достави бърза зарядна станция за електромобили за най-новия магазин на компанията в страната


20
февр.
2017

Модерната мултистандартна бърза зарядна станция Terra 53 CJG вече е в експлоатация в най-новия магазин на „Кауфланд“ (на бул. „Ген. Тотлебен“ 36) в София, който бе официално открит на 16 февруари. Всички собственици на електромобили вече имат възможността да зареждат своите коли безплатно, докато пазаруват. Новата инсталация е съвместима с всички електромобили на българския пазар и използва стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2 AC, позволявайки зарядни цикли между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на отделната кола.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 кВт и може да функционира в тежки климатични условия при температури от -35 до +55 градуса по Целзий. Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ е способна да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки над 60% от тези случаи без никаква намеса на място през последните две години. Това води до значителни спестявания по отношение на време на принудително спиране на работата, пътуване, транспортиране, работни часове и ресурси. Дистанционното наблюдение на състоянието, както и дистанционното разрешаване на проблеми са важни предимства на зарядните устройства на АББ. Станция Terra 53 е идеална за инсталиране на отбивки за почивка по магистрали, бензиностанции, автосалони и оживени градски райони като например обществени паркинги.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >