Български тунинг за Ferrari California T


30
юли
2020

Дръзко, ярко, сензационно, спортно, елегантно. По-смело, отколкото биха го сътворили в Atelier Ferrari, при това не защото нямат ресурсите или въображението, а защото имат граници. А има хора, при които липсват такива граници, които не искат да се съобразяват, които имат нужда от революция – и тук се появява Вилнер, човекът изкуство, човекът вдъхновение, човекът идея, човекът, за който не просто няма граници… Човекът, който сбъдва мечти. А резултатът? Поредното изкушение – Ferrari California от Vilner Garage.

“Червеното… досещаш се – спорт, страст. Исках интериорът да е динамичен, да е различен и чувствен. В съзнанието си не си представях да избягам от духа на Ферари за този проект. Често в други случаи избираме различен дизайнерски подход – дали ще направим интериор в стил 60-те на Tesla или изискан кожен салон в Трабант…” – споделя Атанас Вилнер.

“Тук всичко се върти около думите “страст” и “чувства”. Естественият избор беше червеното – мека кожа, покрила панелите с дълбоки и изразителни извивки, и контрастни бели шевове, които завършват идеята. Нещо като дамско бельо – да възбужда мъжете и да кара жените да се чувстват комфортно и секси, когато са вътре” – допълва Вилнер, смеейки се.

А интериорът определено възбужда – релефната тапицерия, която обхожда цялото табло и се пренася по вратите, сякаш формите се нуждаят да усетят въздушната струя при 200 км/ч. Карбоновите елементи, които спомагат да направят тези 3,5 секунди от 0 до 100 км/ч най-незабравимите. Алкантарата по волана, която е прецизно пришита на точните места, така че да докосва пръстите на ръката деликатно, а допълващата я кожа се грижи за добър захват, дори и в най-екстремните моменти…

„Оставихме автомобила с оригинална боя отвън по желание на собственика. Това ни помогна да се развихрим отвътре и ни позволи да използваме разнообразие от форми, и разбира се този ярко червен цвят за контраст. Все пак исках да добавим и малко от плода на изкушението на видимо за всички място, затова боядисаме спиците на джантите в същото червено.” – разказва Атанас.

А ръчно изработените чанти са кулминацията в цялата история. В духа на автомобила, това са аксесоарите, които ще бъдат с вас в най-специалните моменти – пътешествията, които са храна за душата.

Отвън:

  •  Пребоядисване на джанти в два цвята

Отвътре:

  • Волан: претапициране с кожа и добавяне на карбонови елементи
  • Табло: претапициране в комбинация от естествена кожа, алкантара, релефи и червени акценти
  • Козирка на таблото с релефи
  • Претапициране на панели – врати
  • Претапициране на средна конзола
  • Поставяне на цветни колани

Аксесоари:

  •  Ръчно изработени сакове

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >