Български отбор в „24 часа на Льо Ман“

0905
2018

Шампионът на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков ще е част от българския отбор, който планира да участва в прочутото състезание 24-те часа на Льо Ман следващата година с болида Sin Car R1. Проектът е на Росен Даскалов, който е председател на екипа София Кар Моторспорт и Владимир Илиев, който е спортен мениджър на тима.

Отборът за момента има двама пилоти – Влъчков и шампион на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама състезатели (задължителният минимум е трима плюс един резервен), като всички, които имат желание и възможност да участват, са поканени в подбора.

Вече са били проведени разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в Льо Ман през 2009 г, а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016 г.

Илиев разкри, че проектът за български тим в Льо Ман датира още от 2015 г., като в следващите месеци предстоят много работа и тестове. Даскалов обясни, че първо ще бъде направен 12-часов тест на писта, като се очаква това да се случи през есента в Гърция или Румъния. До него трябва да бъдат подбрани всички пилоти.

Влъчков заяви, че гледа към следващото предизвикателство – Льо Ман след успехите в GT4 за Купата на Централна Европа в първия кръг от новия сезон. Иван спечели и двете състезания на пистата Мост в Чехия в класа на аматьорите. В този клас той ще участва и в следващия кръг на шампионата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин