Български екипаж с Infiniti Q50S Hybrid победи на eкорали Гърция 2016

Български екипаж с Infiniti Q50S Hybrid победи на eкорали Гърция 2016


11
окт.
2016

На провелото се този уикенд Еко Рали Гърция победи българският отбор с пилот Елвис Георгиев, навигатор Елена Георгиева и Infiniti Q50S Hybrid.

В неделя на втория финален ден на ралито с 4 РТ с дължина 31 км , ССЕ2 – 2,89 км и общ преход от 160 км нашият екип се представи блестящо.
За крайното класиране с 32 наказателни точки (3,2 сек отклонение от идеалното време) на първо място се класира българският отбор с пилот – Елвис Георгиев и навигатор Елена Георгиева и INFINITI Q50 Q50S Hybrid. Световният шампион Масимо Ливерани получи 44 наказателни точки и така отстъпи пред Георгиев.

Екорали Гърция 2016 е от тип 1 по ФИА с дефинициите за постоянна скорост в регулаторните етапи, което означава, че за разлика от конвенционалните ралита, при които състезанието е за скорост, то тук по-важно е подаването на постоянна газ, което прави състезанието нискобюджетно и екологично.

Състезанието в Гърция се провежда на трасе с обща дължина 502,53 км, а регулаторните тестове (РТ) са с дължина 130,04 км.

Всички тестове са на нови трасета, непознати за пилотите. Към това има и два суперспециални етапа в Атина. При суперспециалните етапи всеки екипаж трябва сам да определи скоростта на преминаване при първата обиколка и да спази същата скорост при второто преминаване с точност до десета от секундата – 0,0 сек.

Още по темата

Card image cap
Петерханзел на крачка от победата

14
ян.
2017

В 11-ия етап на "Дакар" Льоб беше най-бърз - но само с 18 секунди аванс пред Петерханзел

Card image cap
Формула Е: премиера в Мексико Сити

11
мар.
2016

Електрическата Формула ще отпразнува първия си старт в Мексико: на пистата “Аутодромо Ерманос Родригес” тихите болиди ще проведат своята премиерна битка

Card image cap
Corvette за състезателните писти

2
мар.
2016

На автомобилното изложение в Женева Chevrolet за пръв път представи чисто новия Corvette Grand Sport. Той е замислен преди всичко за състезатели-любители

Card image cap
Джентълменски дрифт!

13
юни
2017

Красимир Стефанов спечели в клас Про 1, а в Про 2 на първа позиция се класира дебютантът Иван Божков

Card image cap
Екипажът Васил Жеков/Бойко Шопов спечели първия кръг на Hyundai Racing Trophy

18
апр.
2016

Втори финишира Григор Григоров/Недялко Сивов, а трети Христо Геров/Йордан Йорданов

Card image cap

В последния брой:

Архив >