Български екипаж с INFINITI Q50S води в рали ECOnova

Тандемът Елвис Георгиев и Елена Георгиева без конкуренция в първия ден

2403
2017

Екипът на Елвис и Елена Георгиеви с INFINITI Q50 S Hybrid води след първия ден на екологичното ECOnova rally Italy – Slovenia. Луксозният премиум седан Q50 е единственият с идеално време от 4:17,000 и никакви наказателни точки за подраняване или закъснение. Еко ралитата не са типични състезания за скорост. Организаторите присъждат допълнителни наказателни точки за всяка секунда разминаване от „идеалното време“ – предварително посочено времетраене за справяне с етапа.

Луксозният хибрид на INFINITI попада в категория VII – Хибридни електрически возила, където конкуренцията е значителна. Луксозният премиум седан Q50 S Hybrid се задвижва от 3,5-литров V6 двигател, подпомогнат от системата Direct Response Hybrid на INFINITI. В изцяло електрически режим Q50 S Hybrid не отделя вредни емисии. Въодушевяващата му мощност от 364 к.с. позволява мигновено преминаване от електрически в хибриден режим и органични реакции в съчетание с едва 144 г/км CO2 емисии.

Във втория състезателен ден участниците отново стартират от Триест в Италия и ще преминат през Словения за специални етапи в Любляна и Постойна, преди да финишират в Пиран на Адриатическото крайбрежие. В този ден има шест специални етапа с обща дължина 96,6 км, а цялото състезателно разстояние е 324,1 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин