AUTO BILD България / Български бояджии демонстрираха световна класа в състезание на „Лазурит 94“ и BMW

Български бояджии демонстрираха световна класа в състезание на „Лазурит 94“ и BMW


10
окт.
2018

Инициативата BMW & GLASURIT PAINTERS TALENTS се организира за първи път от BMW България в партньорство с Лазурит 94, официалния вносител на Glasurit, но има амбицията да се превърне в ежегоден стимул за оспорвано съревнование между най-добрите „авто-художници“.

В конкурса се включиха автобояджии – служители в 5 сертифицирани BMW авторепаратурни центрове – Ауто Бавария (София), М  Кар София, Дару Кар (София), М  Кар Пловдив, М  Кар Варна. Задачата за всеки от участниците бе да изработи и представи собствен дизайн за странично огледало – гръб на автомобил BMW или MINI по избор. Участниците получиха пълна свобода в творчеството и в дизайна, като единственото условие към тях е да използват авторепаратурни продукти и технология на марката Glasurit, с която е сертифициран доставчик на  BMW-центровете.

11 бояджии влязоха в конкурентната битка за първите места. Най-добрите работи бяха оценени по три критерия – дизайн, креативност и качество на изпълнението, от жури, включващо представители на BMW България и Лазурит 94. Крайното класиране се оформи и след гласуване, в което участваха и самите участници и представители на медиите.

Представените авторски мостри смело разчупват традиционните представи за комбиниране, форми и мултиефекти в автоцветовете. Те демонстрират не само творческия подход на участниците към избрания детайл, но и майсторството им в прилагането на последните технологиите за авторепаратура на Glasurit.

Продължете на следващата страница, за да видите победителите

Още по темата

Card image cap
Всички BMW-та ще бъдат електрифицирани

28
юли
2017

Потвърдено е напълно електрическо да бъде MINI 3 врати, BMW Group обяви следващата стъпка на стратегията си за електрификация

Card image cap
По-ефективно задвижване за Volvo Trucks

12
юли
2016

Силовата линия на Volvo Trucks вече е по-ефективна от когато и да било. С последното поколение двигатели Euro 6, интелигентна трансмисия Volvo I-Shift и подобрена аeродинамика на кабината, Volvo Trucks постига още по-нисък разход на гориво.

Card image cap
Над 600 к.с. в Е 63

11
юли
2016

Ховият Mercedes-AMG E 63 идва с над 600 к.с. Ще има и T-модел.

Card image cap
Новото Subaru Impreza

4
февр.
2016

Чакаме с удоволствие тази ракета

Card image cap

В последния брой:

Архив >