Български автомеханици са сред най-добрите в света

1405
2017

Български екип механици се класира на финала на второто издание на международното състезание на Renault Trucks за следпродажбено обслужване на камиони – Пътят към съвършенството (Road to Excellence Championship). В предварителните фази българите се пребориха с тежката конкуренция на 5285 професионалисти в 1421 отбора от 49 държави.

Четиримата специалисти от тима Techno Guys от софийския сервизен център на Волво Груп България – Александър Живков, Росен Кабакчиев, Стефан Стефанов, Веселин Стойчовски, заминават за Лион, за да представят страната ни в решаващата надпревара на 17 май. Те ще се изправят срещу 23 отбора от 19 други държави (Франция, Алжир, Турция, Гана, Дания, Швейцария, Оман, Испания, Белгия, Русия, Германия, Полша, Украйна, Италия, Португалия, Израел, Австрия, Словения и Обединеното Кралство).

“Самото ни класиране на финала сред толкова много участници е успех за нас. Въпреки тежката конкуренция, в Лион ще направим всичко възможно да представим България достойно”, обясни капитанът на отбора ни Александър Живков. “За състезанието се подготвяме на практика всеки ден, в работата си в сервиза, когато се стараем да направим най-доброто за клиентите. Освен знанията и уменията ни, според мен най-важният ни коз е, че сме сработени и действаме успешно като екип”, допълни той.

Финалистите ще премерят сили в серия от шест практически теста, проведени в реалните условия на световния обучителен сервизен център на Renault Trucks. Задачите ще са релевантни на обичайните работни ситуации, с които екипите механици трябва да се справят в ежедневната си работа. При изпълнението им те ще трябва да покажат не само техническите си умения, но и експертиза при ефективното разпределение на задачите между членовете на екипа.

Така ще бъде излъчен големият победител в международното състезание – Най-добрият екип на Renault Trucks в следпродажбеното обслужване. „Това състезание дава възможност на екипите на Renault Trucks от цял свят да докажат уменията и знанията си и да го направят заедно. Доказателство за успеха на формата е, че участниците във второто издание на шампионата са 2,5 пъти повече в сравнение с миналата година,“ обяснява Жил Клемент, Вицепрезидент, Следпродажбено обслужване на Renault Trucks.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин