Българският Hyundai приключи участието си на ралито в Гърция след удар в скала


4
юни
2017

След изминати седем състезателни етапа и удар в скала екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team приключи своето участие на офроуд рали Гърция. Решението е взето, защото ще отнеме много време да се ремонтира колата, а тандемът се бори за лидерска позиция. Целта на Иванчев и Николов с Hyundai Santa Fe T1 е да защитят титлата си на Източноевропейския офроуд шампионат, което имат шанс да направят на останалите от сезона състезания.

В съботния ден екипажът се движеше трети във временното класиране на своя клас, като се бореше за второто място, до което бе много близо. Поради висока скорост и невнимание се удрят в скала и повреждат автомобила си, което е причината за приключването на състезанието за тях. Всички участници на ралито в Гърция го оценяват като най-тежкото и трудно офроуд рали от сезон 2017. Много състезатели от световен клас също отпаднаха, заради сложността на планинските трасета. Днес останалите рали тандеми трябва да изминат последните три етапа от състезанието, а церемонията по награждаването е предвидена за 16:00 ч в град Лерин.

От Hyundai off-road racing team уверяват, че състезателният Hyundai Santa Fe T1 ще бъде ремонтиран бързо и ще започнат подготовките за следващото рали от Източноевропейския офроуд шампионат. Това ще бъде третият кръг, който ще се проведе в Русе от 21 до 23 юли.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин