Българският проект за суперавтомобил на Audi


6
апр.
2021

Audi Avus Zwei е идеен проект, посветен на забележителния образец Audi Avus Quattro от 1991 година, използван тогава да покаже напредничавата технология, която компанията разработва в началото на 90-те години. За разлика от предшественика си, наблягащ на прости дъговидни и прави форми, Audi Avus Zwei притежава по-плавни органични извивки и е с триместна подредба на седалките, разположени под поликарбонатен покрив със сложна обтекаема форма. В допълнение, праговете могат да бъдат боядисани в цвят по желание, подобно на отличителните странични кори на Audi R8.

Електрическото задвижване позволява спирачките, климатикът, батериите и електрониката да бъдат охлаждани от само два малки въздухозаборника, допринасяйки и за постигането на по-изчистен външен вид. Както може да се очаква от автомобил с изнесена напред пътническа клетка, батериите са разположени зад седалките, за да допринесат за по-доброто разпределение на теглото между предна и задна ос. Четирите електродвигателя осигуряват оптимално поведение на пътя в завои с висока скорост при различни пътни условия.

Оформлението на Audi Avus Zwei датира от 1999, когато е изваян на ръка мащабният модел от гипс, докато триизмерният модел е създаден през 2021 година с Rhinoceros 7. Атрактивният проект е създаден в Пловдив от Боби Ангелиев.


Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин