Българският отбор осми на планинския „Мастърс“ (ВИДЕО)

Каменов с проблем в двигателя на втория манш

1010
2016

България записа престижното осмо място (oт 14 държави) при дебюта си в планинската „Купа на нациите“ на ФИА, част от „Мастърс“ състезанието в дисциплината, събрало най-добрите пилоти и автомобили в Европа. Отборът ни в състав Любен Каменов, Юлиян Телийски, Христо Манолов и Стефан Стоев се представиха достойно на трасето в Щернберг, Чехия, и защити името на българската школа.

plan

Юлиян Телийски

В класирането по нации резултатът на България бе оформен от времената на Телийски, Манолов и Стоев, след като при второто си преминаване на 3,3-километровото трасе гарнитурата под капака на Еvo-то на Каменов приключи житейския си път и родният шампион беше принуден да прекрати участието си. Така останалите трима пилоти оформиха резултата, като беше взета разликата между двете най-близки времена на всеки.

plan2

Любен Каменов

Иначе в индивидуалното първото изкачване на Каменов му бе достатъчно, за да получи класиране в своя клас Е1 до 6500 куб.см. Каменов спря хронометъра в първото си изкачване на 1:34.62 минути, което бе достатъчно за 6-то място в класа му и 14-то в Група 3, която представляваше отворения клас.

plan4

Стефан Стоев

В същия подклас се състезаваха и Манолов и Телийски, които останаха 9-ти и 12-ти в Е1/6500. С отлично представяне бе и Стефан Стоев, който се нареди 4-ти в своя подклас TC/GT на Група 3. Освен за престижно класиране, мисията на родните пилоти в Чехия бе и да представят българския планински автомобилизъм пред колегите от Европа, защото през следващата година състезанието „Шипка-Дамасцена“ ще кандидатства да бъде включено в календара на Европейския шампионат в дисциплината.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин