Българският отбор осми на планинския „Мастърс“ (ВИДЕО)

Каменов с проблем в двигателя на втория манш


10
окт.
2016

България записа престижното осмо място (oт 14 държави) при дебюта си в планинската „Купа на нациите“ на ФИА, част от „Мастърс“ състезанието в дисциплината, събрало най-добрите пилоти и автомобили в Европа. Отборът ни в състав Любен Каменов, Юлиян Телийски, Христо Манолов и Стефан Стоев се представиха достойно на трасето в Щернберг, Чехия, и защити името на българската школа.

plan

Юлиян Телийски

В класирането по нации резултатът на България бе оформен от времената на Телийски, Манолов и Стоев, след като при второто си преминаване на 3,3-километровото трасе гарнитурата под капака на Еvo-то на Каменов приключи житейския си път и родният шампион беше принуден да прекрати участието си. Така останалите трима пилоти оформиха резултата, като беше взета разликата между двете най-близки времена на всеки.

plan2

Любен Каменов

Иначе в индивидуалното първото изкачване на Каменов му бе достатъчно, за да получи класиране в своя клас Е1 до 6500 куб.см. Каменов спря хронометъра в първото си изкачване на 1:34.62 минути, което бе достатъчно за 6-то място в класа му и 14-то в Група 3, която представляваше отворения клас.

plan4

Стефан Стоев

В същия подклас се състезаваха и Манолов и Телийски, които останаха 9-ти и 12-ти в Е1/6500. С отлично представяне бе и Стефан Стоев, който се нареди 4-ти в своя подклас TC/GT на Група 3. Освен за престижно класиране, мисията на родните пилоти в Чехия бе и да представят българския планински автомобилизъм пред колегите от Европа, защото през следващата година състезанието „Шипка-Дамасцена“ ще кандидатства да бъде включено в календара на Европейския шампионат в дисциплината.

Още по темата

Card image cap
Michelin остава доставчик на гуми за Формула Е

1
дек.
2017

Френският гигант ще продължи да подкрепя електрическите серии и през следващия състезателен сезон

Card image cap
Ferrari напуска Формула 1?

27
дек.
2017

По време на Коледното тържество на Ferrari президентът на компаниятa Серджо Маркионе разкри, че възможността „кончетата“ да напуснат шампионата далеч не е блъф

Card image cap
Нощен старт в DTM?

27
ян.
2016

Германският шампионат за туристически автомобили на фарове? Още през 2003 г. сериите се радваха на нощна квалификация на „Нюрбургринг“

Card image cap

В последния брой:

Архив >