Българи с Hyundai стартират в Баха 500

2104
2016

Този уикенд, 23-24 април, стартира Източноевропейският офроуд шампионат – Баха 500 в Букурещ, Румъния. Заявка за участие в състезанието са подали 46 екипажа от България, Италия, Румъния, Русия, Израел и Украйна.

България ще бъде представена от шест екипажа, сред които и новият отбор на HYUNDAI OFF-ROAD RACING TEAM – Цветомир Иванчев и Ивайло Николов с прототип на Hyundai Santa Fe T1 (300 к.с., 600 Нм, 3-литров турбодизел). Двамата ще преследват титлата в националния и източноевропейския шампионат с участия в Румъния, Гърция и България.

Останалите български екипажи са Николай Гочев/Тодор Христов, Димитър Колев/Николай Колев, Венелин Градев/Златко Георгиев, Валентин Гергов/Красимир Колев и Георги Антов/Ивайло Върбанов.

За първи път на това офроуд състезане се въвежда маратонски формат с дължина 500 км на единствения специален етап, без сервизни зони и прекъсвания. Това ще затрудни участниците в шампионата, тъй като изисква голяма издържливост на екипажите и техниката. Предполагаемото време за преминаване на специалния етап е около 8-10 часа.

Състезанието Баха 500 е известно със своите неравни терени и високи температури, които са много специфични за участниците и тяхната състезателна екипировка. Силният вятър в района на трасето често закрива маркираните маршрути, което прави ориентацията на състезателите още по-трудна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин