/ Българи създадоха най-добре обезопасеното трасе в света за Supercross Sofia 2

Българи създадоха най-добре обезопасеното трасе в света за Supercross Sofia 2

След миналогодишната най-висока оценка в Европа за цялостна  организация на състезанието у нас, тази година Supercross Sofia 2, което ще се проведе на 1 и 2 октомври в Арена Армеец, получи още едно отличие, този път световно. AMA и FIM World Championship обявиха, че организаторите за България използват най-модерен и висок клас технология за обезопасяване на трасето, като до момента те са първите в света, които внедряват най-сигурни и качествени туф блокове. За мащабното шоу в Арена Армеец предпазните елементи ще бъдат изработени от най-плътен дунапрен.

Специфичните блокове са абсолютно задължителни за всяко трасе, като преди състезание от различните кръгове, представители на двете организации за моторни спортове изготвят за тях детайлна оценка.

Обезопасителните елементи (туф блокове) подлежат и на задължителна сертификация, която за кръга в София вече е издадена. Поради подобреното качество на защита и високия клас материал за Supercross Sofia 2, AMA и FIM World Championship вече работят за налагането на българската практика в световен мащаб.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин