AUTO BILD България / Българи на старта на офроуд маратона Breslau Poland 2017

Българи на старта на офроуд маратона Breslau Poland 2017


23
юни
2017

Утре стартира тазгодишното издание на едно от най-големите и най-старите офроуд състезания в Европа – Breslau Poland. Надпреварата, която от 6 години е под контрола на българския оф-роуд доайен Александър Ковачев, се провежда по трасета на танкови полигони в Полша, като ще предложи на участниците над 2000 състезателни километра – бързи, прашни и пясъчни, плюс тежка кал и дълбоки води.

Традиционно, рали „Бреслау“ е разделено на две категории – крос-кънтри и екстремна. Първата предлага скоростен рали-рейд в стила на надпревари като „Дакар“ и „Пътя на коприната“, а във втората, участниците се борят с тежки препятствия като преодоляване на блата и реки.

Над 160 състезателни машини от всички класове се очакват на старта на Breslau Poland 2017 край полския град Дравско Поморске – мотоциклети, ATV-четириколки, SSV-бъгита и камиони. Сред участниците от цяла Европа, за наша радост ще има и един български екипаж – този на Цанко Цанков и Зорница Тодорова с Yamaha, които ще стартират в класа на бъгитата, в крос-кънтри варианта на надпреварата.

Цанко и Зори ще трябва да се изправят срещу още 17 машини в класа си, като някои от пилотите са наистина опитни. Тази година очакваме от българите победа, тъй като миналата година бяха с най-бързата машина в класа си и водеха през цялото време, но повреда в последния етап ги лиши от титлата. Въпреки това, нашите състезатели все пак стъпиха на подиума, като се класираха трети.

Традиционно, благодарение на сателитни тракери, феновете на надпреварата ще могат да следят в реално време движението на състезателните машини в сайта на надпреварата – rallye-breslau.com. Цанко и Зори са със състезателен номер 177.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин