Българи направиха шоурум на Ferrari


29
ное.
2018

Ограничените възможности на родния пазар подтикват все повече наши фирми да търсят реализация на европейските пазари

Такъв е случаят и с компанията „Мухарски“, специализирана в дограми и фасади, която изпълни цялостната сградна обвивка на новия изложбен салон на Ferrari във Франкфурт на Майн. Строителството на сградата с полезна площ от 1349 м2 на изключително модерния център Ferrari във Франкфурт обхваща два изложбени етажа за автомобилите на световноизвестната марка. За по-атрактивното представяне на моделите в сградата е инсталирана специална въртяща се платформа. Не по-малко интересна е външната визия на сградата, чиято цялостна реализация е възложена на българската фирма „Мухарски“.

Тя изпълнява окачена фасада с различни отваряеми и фиксирани части, интегриране на ламелни стъклопакети за вентилация с автоматизирано управление, входни врати с паникфункции, както и обличане с алуминиеви композитни плочи. За вътрешното пространство са изпълнени съвременни противопожарни елементи. Особеността на обекта са заоблените форми на ъглите и контурите на конзолно издадения втори етаж.

За конструкцията на окачената фасада са използвани профилите от фасадната система FWS 60 на Schüco със специално подбрана геометрия на декоративната капачка, изработвана от системния доставчик само по поръчка. Основните стъклопакети за фасадата са произведени от също така българската фирма „Кристиян Нейко“. Изискването на архитектите за максимална прозрачност и ниско рефлектиране на стъклопакетите е изпълнено, така че големите витрини позволяват свободен поглед към изложените вътре автомобили без смущаващи отражения върху стъклената повърхност от заобикалящата градска среда.

Заоблените линии се следват и допълват от обшивките с алуминиеви композитни плочи. Обработката им и придаването на стабилност на изискваната форма е същинска филигранна работа, изпълнена от български специалисти. Монтираните на място компоненти образуват хомогенна, непрозрачна извита форма, подчертаваща модерната визия на сградата.

След почти шест месеца напрегната производствена, монтажна и сложна логистична дейност работите по фасадната обвивка на сградата са предадени на инвеститора от българските майстори без никакви забележки от страна на възложителя.

Още по темата

Card image cap
A7 става спортното A8

20
окт.
2017

Audi представи второто поколение на A7. Coupé-то с четири врати носи елементи на дизайна на студията Prologue и е оборудвано със свързаността на A8.

Card image cap
Звездна сигурност за новия Е-клас

28
сеп.
2016

Euro NCAP оцени с максималните пет звезди безопасността на Mercedes E-клас след краштестове. В модела от Щутгарт обаче има още какво да се желае по отношение на серийните асистиращи системи и защитата на пешеходци

Card image cap
Mercedes AMG пуска Ocean 63

14
мар.
2017

За 50-тия си юбилей Mercedes AMG ще представи няколко специални модела. Първият: Mercedes AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition. Разгледахме отвътре кабриолета!

Card image cap

В последния брой:

Архив >