Българи в рали „Пътят на коприната“

2806
2016

Българският екипаж Петър Ценков и Иван Маринов с Opel Antara Т1 ще стартира в международния рали-рейд маратон „Пътят на коприната“ 2016 (Silk Way Rally). Стартът на надпреварата ще е на Червения площад в Москва на 8 юли, а финалът – 15 дни по-късно в столицата на Китай Пекин.

Точно 100 автомобила и 24 камиона ще застанат на старта на Silk Way Rally 2016 в руската столица, като сред тях ще са някои от най-големите имена в световния оф-роуд, като победителя от последното рали „Дакар“ Стефан Петерханзел и много други. Те ще трябва да се справят с близо 11 хиляди километрово трасе, разделено в 15 състезателни дни.
Петър Ценков и Иван Маринов са двукратни участници в евро-азиатската надпревара. Българите дебютираха в Silk Way през 2012, като се класираха на 23-о място, а по-големия си подвиг сътвориха година по-късно. Тогава те успяха да стигнат до историческото 10-о място на финала в Русия, нареждайки се в световния елит на частните рали-рейд отбори. Екипът на Rallyraid.bg вече е готов за 15-дневния маратон. Автомобилът, както и асистентският камион, са минали пълна ревизия, като се направени и някои подобрения, които да помогнат за преодоляването на тежкото трасе.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин