Българи в битка с екипажи от Дакар

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов с Hyundai Santa Fe T1 се борят за челните позиции на 800-километровото състезание

0206
2017

Екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai Off-road Racing Team стартира в надпреварата за втория кръг на Източноевропейския офроуд шампионат, който се провежда от 2 до 4 юни в Гърция. Миналогодишните шампиони се изправят срещу сериозна конкуренция от Италия, Израел и България в битката при джиповете от своя клас. Стартирали са 35 екипажа в различни класове, като състезанието обещава да бъде интересно за фенове и медии.

Българският тандем с Hyundai Santa Fe T1 и на това състезание се надпреварва с отбори, които участват и в Дакар, имат сериозен опит и добре подготвени машини. След първите три етапа, Иванчев и Николов се нареждат на четвърто място в своя клас. Предстоят още две отсечки до края на деня, а до неделя ще трябва да изминат още седем. Ралито край Лерин е със сложна конфигурация и е изпитание за участниците, които трябва да изминат над 800 км за три дни.

Трасетата са в планинския район на гръцкото градче и около Преспанските езера. Средната скорост на състезателните машини се очаква да бъде около 70 км/ч, като на миналото офроуд рали Иванчев/Николов успяха да развият и над 100км/ч с техния Hyundai Santa Fe T1. Тандемът на Hyundai off-road racing team заяви, че стратегията им е да карат технично и без излишни рискове. Очаква се да вдигнат скоростта и да се затвърдят в лидерските позиции.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин