Българите търгуват основно автоаксесоари през Amazon


28
дек.
2020

Над седем пъти повече са превозените стоки на български компании към най-голямата платформа за електронна търговия в света – Amazon през ноември сравнено с януари 2020 година. Това отчитат от транспортно-логистична компания Transpress, която е лицензирана да прави доставки до центровете на глобалния лидер. Броят на изпращачите у нас се е увеличил пропорционално на пратките, показват още данните.

През 2020 година най-голям е обемът на доставените от България автомобилни аксесоари, което представлява около половината от всички пратки. На второ място се нареждат мебелите, следвани от лични аксесоари и хранителни добавки. През глобалната платформа успешно се търгуват и трайни биохрани, сочи статистиката на Transpress.

„Нямаме претенция това да са изцяло представителни данни, но за нас тенденцията е  категорична и положителна и я отчитаме в качеството си на един от основните лицензирани превозвачи, които имат право да правят доставки до центровете на глобалната платформа. Тя показва, че българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и адекватно в ерата на онлайн търговията и е готов да излезе на нови пазари. Нашата задача е да му помогнем да е адекватен на изискванията на глобалните си партньори и крайните клиенти с бързи доставки, съгласно строгите регламенти”, коментира Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин