Българин ще кара най-модерната рали „бегачка“ на Skoda


15
ян.
2020

През сезон 2020 рали шампионите на България и носителите на Европейския рали трофей в зона Балкани за изминалия сезон Мирослав Ангелов и Георги Гаджев ще „ъпгрейднат“ автомобила си. От Skoda Fabia R5 тандемът ще се качи на Fabia R5 Evo, най-модерното предложение за моторспорт от чехите. За досегашната „бегачка“ е намерен купувач в Англия, а новата машина трябва да бъде готова през март или април, обещават от Skoda Motorsport.

Визуално Fabia R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но бележи голяма еволюция под ламарините. В рамките на 10 000 часа тестове от Skoda Motorsport са увеличили хода на окачването в двете конфигурации – за асфалт и за макадам, с 30 мм, което прави сцеплението по-добро. Общият център на тежестта е свален, подобрена е и охладителната система. Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността с 3 к.с. Освен с подобрена управляемост и по-ефективна спирачна система R5 Evo може да се похвали и с по-ниски разходи за ревизия.

В сезон 2019 със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България. Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а състезателите на „Мегапорт Рейсинг“ са първи в отборното класиране със 75 т.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >