Българин ще кара в кръг от WRC


15
авг.
2018

Тази седмица екипажът на „Ясен Попов Рейсинг” Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Opel Adam) ще дебютира по отсечките на рали „Германия”, кръг от световния рали шампионат. Пилотите от eдномарковите серии Opel Adam Cup ще карат по същите отсечки като звездите от световния рали шампионат, като рали „Германия” се брои за две състезания за пилотите с Adam – четвъртък и петък са един кръг, а събота и неделя – още един.

„Ралито ще е трудно заради това, че етапите са много дълги – заяви Даниел Попов, който вчера и днес с Ангел описва отсечките на рали „Германия”. – Досега не сме карали толкова дълги етапи с този автомобил и не знаем как ще се държи в отсечка, която е 20-30 километра.” Попов прогнозира, че работата с гумите в хода на уикенда ще е един от основните фактори за добро представяне.

„В Opel Adam Cup нямаме право да използваме твърдите сликове на Michelin – допълни Даниел. – Само меките и средно твърдите, което означава, че ако температурите са високи, в дългите отсечки ще трябва да намерим баланс между това да атакуваме и да съхраняваме гумите.” Досега Даниел и Ангел имат три ралита в популярния германски шампионат, като вече стигнаха до място в Топ 10.

„Най-дългата отсечка, която този сезон сме карали в Германия, беше 19 километра, а „Панцерплате” е два пъти по-дълга, така че ще е много интересно”, допълни Попов. Днес българският екипаж минава технически преглед, а стартът на състезанието е в четвъртък.

 

Още по темата

Card image cap
Ярки звезди в Ню Йорк

23
мар.
2016

Nissan GT-R Facelift, Subaru Impreza, Ford Mustang Shelby GT-H, фейслифт наToyota GT86, Audi R8 Spyder – това са акцентите на NYIAS 2016!

Card image cap
Оставяш си колата на автомивка, правят копие на ключа

10
февр.
2017

Нагла схема за кражба на автомобили разкрива „Уикенд“

Card image cap
4500 к.с. за 400 метра

24
авг.
2016

Тимо и Денис Хаберман са най-бързите братя в Германия: при състезанията с драгстери като това през този уикенд на Хокенхайм те се движиха с над 400 км/ч

Card image cap
Volvo V90 настъпва с пълна сила!

12
февр.
2016

Volvo обновява своята гама – в Интернет се появиха нови снимки на комбито от висок клас V90

Card image cap
„Яхтаджийска“ версия на Volvo V90 Cross Country

30
окт.
2017

Volvo Cars дарява 300 000 евро в подкрепа на борбата против замърсяването на океаните

Card image cap

В последния брой:

Архив >