Българин с първи подиум в Италианския шампионат по картинг


21
апр.
2021

Калоян Върбицалиев, 14-годишният картинг пилот представи достайно България на Европейската картинг сцена като записа второ и четвърто място на старта на един от най-престижните картинг шампионати – италианския. Надпреварата бе първи кръг oт него и се проведе на писта Йесоло в близост до Венеция.

Състезателният уикенд започна изключително успешно за Върбицалиев, като той постигна 3-то най-добро постижение от всички пилоти на квалификациите за време. Последваха две победи в квалификационните маншове, които доведоха до първа стартова позиция за българина за първото от двете състезания. В първия финал Калоян направи почти перфектно каране, но малка тактическа грешка от първа позиция в последната обиколка на състезанието му попречи да го спечели и остана на четвърто място.

Класирането от първото състезание отреди на Върбицалиев пета стартова позиция за второто състезание. След добър старт и без грешки до финала българинът успя да стигне до втората позиция в състезанието и да се качи за първи път на почетната стълбичка. Сезонът за Калоян продължава с две състезания в началото на май отново в Италия.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин