Българин стана собственик на един от 60-те Jaguar F-Type Heritage 60 Edition


14
юли
2021

Един от най-верните фенове на луксозния британски бранд Jaguar, както и лоялен клиент на компанията Moto-Pfohe за последните 30 години, днес получи своя ексклузивен автомобил Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Моделът е създаден по повод 60-тата годишнина от създаването на спортния E-Type. Само 60 екземпляра от този спортен автомобили със задвижване на четирите колела ще бъдат на разположение за продажба по целия свят и в България днес бе предаден един от тях. Всеки екземпляр е ръчно завършен от специалистите по персонализация в SV Bespoke (специалното подразделение за уникални решения на Jaguar).

Специално създадената спецификация включва екстериорна боя в цвят Sherwood Green, оригинална за модела E-Type, която не се предлага на нов Jaguar от 60-те години на миналия век, и двуцветен интериор в цветове Caraway и Ebony от естествена кожа Windsor, който също не се предлага при стандартните версии на F-TYPE.

F-TYPE Heritage 60 Edition се предлага както във вариант купе, така и като кабриолет и се отличава с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с покритие с ефект „диамант“, екстериорни акценти в цветове Gloss Black и Chrome и черни спирачни апарати. Сънародникът ни се е спрял на версия купе.

F-TYPE Heritage 60 Edition разполага с двигател V8 с компресор и мощност от 575 к.с., който генерира въртящ момент от 700 Нм за изключително динамично шофирано при всякакви условия.

Ексклузивният модел ще донесе истинско удоволствие от шофирането на своя собственик, ускорявайки от 0-100 км/ч само за 3,5 секунди. F-TYPE разполага и с набор от технологии, фокусирани върху водача, включително конфигурируем 12,3-инчов TFT екран с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro и пакет Smartphone с Apple CarPlay като стандарт.

Всяко издание Heritage 60 Edition е създадено в завода на Jaguar’s Castle Bromwich във Великобритания и е завършено от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшир. Преди да бъде продаден подобен ексклузивен в световен мащаб модел от компанията, от Jaguar лично проучват бъдещия собственик, за да са уверени, че тяхната уникална по рода си „рожба“ ще попадне в ръцете на успешен и грижовен стопанин.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин