AUTO BILD България / Българин продава Yugo кабриолет 2,0 турбо

Българин продава Yugo кабриолет 2,0 турбо

На мястото на серийния 1,3-литров двигател е поставен мотор от Fiat


11
февр.
2017

Тази обява заслужава внимание! Срещу 8500 лева Zastava Yugo Innocenti Cabrio (набор ‘93) си търси нов собственик. Не, тук не става въпрос за отделен тунинг проект – машината идва открита от завода. Това обаче не означава, че видът й е сериен: напротив, на мястото на стандартния мотор с обем 1,3 л (60 к.с.) е поставен 2-литров турбоагрегат от Fiat Croma със 155 конски сили, комбиниран със скоростна кутия от Fiat Coupe. Гюрукът е електрически – a следите на времето са накарали собственика да постави нов плат от Mini. За сигурното поведение на пътя се грижи окачване с колоувъри, а спирачките и на четирите колела са дискови.

Aвтомобилът се намира във Варна и настоящият му собственик – Велин, е втори. Той е правил по свой индивидуален проект арматурното табло и от 2000 г., когато купува колата, я държи в гараж, като я изкарва само през лятото – и то дори не всяко. Ако имате интерес към покупка на колата, телефонът за контакт е 0899147762. За първи път кабриото на Yugo е представено през 1988 г. – то предлага електрически сгъваем покрив, както и място за четирима пътници. В Сърбия закритата версия на модела се произвежда чак до ноември 2008 г. Към момента в западната ни съседка се движат над 50 000 бройки Yugo.

Снимки: Пламен Стефанов

Още по темата

Card image cap
Samara-та с 4х4-задвижване от Golf

17
дек.
2017

90-те години в Русия са времена на тунинг, експерименти проекти със серийни автомобили. Един от интересните, но не толкова популярен, е ВАЗ-21099 „Самара“ с двойно задвижване.

Card image cap
Най-страхотните олдтаймери от аукциона в Париж: Lamborghini Islero

14
февр.
2018

Във френската столица на 9-ти февруари бе проведен търг - Artcurial продаде редица класически автомобили по време на изложението Rétromobile 2018

Card image cap

В последния брой:

Архив >