Българин на Хунгароринг в Drivers Fuel Challenge

1005
2016

На 10 май в Благоевград стартират квалификациите на вече традиционното състезание по икономично и екологично шофиране на камиони у нас – Drivers Fuel Challenge 2016. Турнирът, организиран от Volvo Trucks, ще се проведе в периода 10 май – 13 юни в 8 български града – Благоевград, София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе. Победителят ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на световноизвестната писта от Формула 1 – “Хунгароринг” в Унгария през август. Освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ за Централна и Източна Европа, той ще се бори и за чисто новo Volvo V40 R-Design.

Националният шампион по икономично шофиране на България ще бъде излъчен по време на финала на 23 юни. Той и собственикът на компанията, за която работи, ще отпътуват за Будапеща, Унгария, където на 17 и 18 август 2016 г. ще се проведе регионалният финал. Там българинът ще се изправи срещу още 9 състезатели от държавите от Централна и Източна Европа – Босна и Херцеговина, Хърватска, Чехия, Унгария, Македония, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

„България е част от състезанието по ефективно шофиране на Volvo Trucks за четвърти път. В предходните издания участваха над 1500 професионални тръкъри, а ние сме изключително щастливи да се срещнем отново с всички тези водачи, които управляват интелигентно, икономично, безопасно и с грижа към околната среда“, каза Иван Зънзов, Директор продажби камиони Volvo.

Право на участие в Drivers Fuel Challenge 2016 на Volvo Trucks имат всички професионални водачи, с валидна шофьорска книжка категория C + Е. Те ще могат да покажат своите умения, като управляват камион Volvo FH c 500 к.с. по предварително определен маршрут, а основната им цел е да постигнат най-нисък среден разход на гориво. Влекачите са оборудвани с интелигентната автоматизирана скоростна кутия I-Shift Dual Clutch и системата за контрол и управление на автопарка – Dynafleet. В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите. Тази година са осигурени и допълнителни предварителни кръгове за големи транспортни компании. Световният финал на състезанието ще се състои на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин