Българинът (29) си взе златното Porsche – получи и солидна глоба


4
май
2021

Златното Porsche няма да може да се движи скоро из Дрезден

Преди няколко дни полицията в Дрезден вдигна с паяк едно златно Porsche Turbo (актуална стойност около 120 000 лв.) от улица Паул Шварце в града.

Причината: златистото фолио може да заслепи другите участници в движението. Оттогава автомобилът е паркиран на охраняван полицейски паркинг. В понеделник експерт се произнесе: златистото фолио пречи на пътната безопасност.

„Отразяващото златно фолио на автомобила може да доведе до сериозно заслепяване на останалите участници в пътното движение. Освен това всички стъкла, фаровете и задните светлини на Porsche-то са облепени непозволено със затъмняващо фолио“, съобщи говорителят на полицията Марко Ласке (47).

Вследствие на установените нередности, автомобилът не може да се движи в това състояние по обществените пътища и трябва да бъде транспортиран с репатрак от полицейския паркинг – „при това покрит“, каза Ласке. Така колата няма да заслепява никого при слънчево време.

Като водач на автомобила е установен 29-годишен българин. Ласке:  „Той ще бъде предупреден, да не се движи с автомобила в това състояние.“

Като цяло отбиването на мъжа до полицията ще му струва четирицифрена глоба. Причината: „Той ще трябва да плати разходите по вдигането с паяка, експертизата на вещото лице и глобата за нарушаване на реда“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин